Liveresultat – tävling
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Saltisbacken!

Saltisbacken är öppen för alla!

Skidbacken ligger vackert belägen i hjärtat av Saltsjöbaden med vidsträckt utsikt från toppen av berget. Fallhöjden är 60 meter och det finns en ankarlift och två nedfarter. En brantare nedfart, Slalombacken samt den mindre branta Familjebacken. I Familjebacken finns Saltis Snowpark med utmanande hopp och railarena. För att åka lift krävs att man bär giltigt liftkort.

 

Anläggningen drivs helt ideellt av Saltsjöbadens Slalomklubbs medlemmar, och alla hjälps åt med drift och underhåll av anläggningen. 

 

All åkning sker på egen risk. Alla barn skall bära hjälm och gärna även ryggskygg. Första förband finns i cafeterian.

Backen är öppen några dagar till!


Öppettider:

  • Torsdag: 17:00-21:00
  • Fredag: 17:00-20:00
  • Lördag-söndag: 10:00-16:00

Dessvärre är caféet stängt under ordinarie öppettider, men klubbhuset hålls öppet för toalettbesök.

 

Liftkort är obligatoriskt och säljs vid liften med Swish-betalning. 

 
Öppettiderna kan ändras beroende på ändrade förhållanden samt tävlingar. Håll er uppdaterade genom att regelbundet besöka hemsidan för uppdaterad information.
Liftkort 2023/2024
Liftkort är obligatoriskt från det år man fyller 7 år och köps vid liften eller i caféet. 
  • Dagkort 200:-
  • Säsongskort 1200:-
  • Säsongskort för medlem med barn/ungdom i träning 200:-

 

Betalning görs med kort eller Swish till klubbens liftkortsnummer: 1236257539
Märks ¨SSLK liftkort¨
Café & klubbhus

Caféet befinner sig i vårt fina klubbhus. Här kan man köpa varmkorv, toast, våfflor och något värmande eller svalkande att dricka. Det går självklart också bra att bara värma sig. Det är även här man köper liftkort. Klubbhuset ligger med finfin utsikt över backen och viken – följ trappan upp från nedre parkeringen.


Caféet är tillfälligt stängt, men klubbhuset hålls öppet för toalettbesök.

 

Vi tar både kort och Swish, ej kontanter.

Swishnummer: 1235831995

Saltis Snowpark

I Saltisbacken bygger vi Saltis Snowpark med hopp, rails, boxar och rör med olika åklinjer för att passa både nybörjare och avancerade parkåkare.

Vi bygger nya features i parken hela tiden – om du har idéer eller vill vara med och bygga är du mycket välkommen! Läs mer om vår snowpark och parkgruppens arbete här ›› Parkbygge


Om du är intresserad av att träna parkåkning med oss är du varmt välkommen, vi har alltid prova-på träningar på söndag eftermiddagar! 

Du kan också kolla in vår facebookgrupp, Saltis Freeride.

Parken är öppen under backens ordinarie öppettider.
Så här hittar du till Saltisbacken
Du kan ta dig hit kommunalt med Saltsjöbanan eller med bil. 
Använd vägbeskrivningen till toppen av Saltisbacken om du åker med Saltsjöbanan eller kör bil. Det är ca 650 meter från Solsidans station. Parkering finns både på toppen av backen och i nedre delen vid klubbhuset. Parkeringen på toppen av backen är stor och har många platser. Parkeringen vid klubbhuset har ett begränsat antal platser och stängs av vid tävlingar.
Toppen av Saltisbacken och övre parkeringen

För att ta sig till den övre parkeringen kör man fram till slutet av Slalomvägen, den som går upp till vänster i bilden. Vid dess slut börjar en grusväg som leder upp till den övre parkeringsplatsen. Grusvägen är smal med begränsade mötesmöjligheter så anpassa din hastighet med hänsyn till det samt underlaget.
Nedre delen av Saltisbacken och Caféet i klubbhuset

Vid foten av slalombacken ligger en mindre parkering. Vid tävlingar hänvisas besökare till den övre parkeringen alternativt övriga lediga markerade parkeringsplatser runt Saltsjöbadens sjukhus
Aktuell temperatur i Saltisbacken
 
Sponsorer
Sociala media