Liveresultat – tävling
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Saltsjöbadens Slalomklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!
Har ni barn som är sugna på att börja träna slalom eller freeride under vintern och har frågor så går det bra att höra av sig till respektive lagledare inför nästa säsong.

Klubben nås enklast via e-post: info@saltisslalom.se

Kontaktpersoner hittar ni under Kontakt »


Välkomna!
Styrelsen

 

Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Saltis Snowpark och café – öppet för alla!

  • Vill du veta mer om vår verksamhet? Klubben >
  • Vill du anmäla dig till träning, läger eller bara bli medlem? Anmälan till träning >
  • Anmälan till arbetsgrupp, vilket är obligatoriskt: Arbetsgrupper >
  • Vill du komma hit och åka? All information om öppettider, liftkort och vägbeskrivningar hittar du här: Saltisbacken >
  • Vill du marknadsföra företaget eller ordna friluftsdag? Erbjudanden >
Flera Saltisåkare på mästerskap i världen. Stort lycka till!
2023-01-16 20:23
Louise och Philip Lundquist från Saltsjöbadens SLK är på plats vid EuropaUngdomsOS i Italien respektive Junior VM i St Anton i Österrike

Kommande veckorna är det flera internationella mästerskap för ungdomar, såväl i USA som Europa. Vi är ruskigt stolta i klubben att vi har så många ungdomar från oss som i hård konkurrens är uttagna att representera Sverige i tävlingarna.

 

Sedan i torsdags, 12 januari, pågår Universiaden i Lake Placid, USA, fram till 23 januari, för studenter födda 2002 eller äldre. Där kommer Wilhelm Vänje från Saltsjöbadens slalomklubb kämpa som en av sex uttagna herrar baserat på sin ranking och presetationer i slalom och storslalom.

 

Från och med idag, måndag 16 januari till 26 januari, pågår Junior VM i St Anton am Arlberg, Österrike för juniorer födda 2004-2002. Philip Lundquist från Saltsjöbadens slalomklubb är en av de sex svenska herråkarna som kämpar mot 500 av de bästa unga skidåkarna i världen från över 50 nationer. 

 

Samtidigt kommer Philips syster Louise Lundquist från Saltsjöbadens slalomklubb att representera Sverige och klubben mellan 19-29 januari under Europeiska Undgdomsolympiaden i Tarvisio i Italien där sammanlagt 1 300 aktiva ungdomar i 14-18 årsåldern från 47 europeiska länder deltar. Även Alexandra Nilsson och Othilia Carlsson, som också är uppväxta i Saltsjöbadens slalomklubb är på plats och representerar Sverige i Skicross. 

 

Stort stort lycka till allihop och vi är väldigt stolta över att ni fostrats i samma backe som Skidlekis och alla våra U-grupper kör idag.

 

Om:

Universiaden i Lake Placid, USA

Junior VM i St Anton am Arlberg, Österrike

Europeiska Undgdomsolympiaden i Tarvisio, Italien

 

Missa inte möjligheten att träna som vuxen eller tonåring
2023-01-16 16:35
Häng på och träna bana även som vuxen och tonåring!
Alla ungdomar på gymnasier i Stockholm, tidigare landslagsåkare och alla andra dödliga är varmt välkomna. Vi har en undre men absolut ingen övre åldersgräns

Träningen för Saltis +U16 och Masters kör på tisdagar och torsdagar klockan 21.00 med världens bästa Fabian Lundquist, regerande klubbmästare, som stöttande hand med teknik och att sätta banor. Nytt för i år att vi alltid (förutsatt bra uppslutning) kör tre banor - långkäpp i FB, långkäpp i SL och kortkäpp i SL. Detta för att fortsätta möjliggöra bra träning oavsett nivå eller tidigare erfarenhet.
U16+Masters syftar till att ge bra träning och härligt skratt både för den som kört mycket tidigare och för den som vill komma igång med att ”smälla käpp”. Så välkomna alla föräldrar som stått vid sidan av banan när barnen kört och får chansen att testa på riktigt. Låna benskydd och slipa skidorna.
 
Går du gymnasiet i Stockholm med racebakgrund så kan du även köra den Stockholmsgemensamma satsningen STHLMU17+ med läger, tävlingar och utbildningar utöver träningen med U16+Masters. Eller så njuter du bara av käpparna på hemmaplan i U16+Masters och har sköna tisdagar och torsdagar. 
 
Det finns möjlighet att anmäla sig till hela säsongen för U16+Masters (1 800 kr) eller köra drop-in och betala med swish på plats (200 kr/pass plus liftkort). Anmälan till STHLMU17+ kostar 3 000 kr. Medlemskap i klubben (500 kr eller familjemedlem) är ett krav.

 

 
Lagledarna Lotta och Jim hälsar välkomna varje tisdag och torsdag!
Tack för ett fantastiskt år!
2022-12-30 17:47
Gott nytt alla medlemmar och tack för ytterligare ett fantastiskt år med klubben.

Gott nytt alla medlemmar och tack för ytterligare ett fantastiskt år med klubben.

Hoppas att många av oss är på skidor på olika ställen och njuter av snön. Så här sista skälvande timmarna på 2022 är det läge att stanna upp och blicka tillbaka på året som varit för klubben.

 

Vi har en bättre anläggning än på flera år med ett otroligt engagemang av en kärna snöläggare som ständigt hittar nya förbättringar för vår anläggning och finansiering för dem. Vi har helt fantastiska tränare med Anthon, Max-Gordon, Fabian och Tobbe i spetsen och alla  föräldrartränare och ungdomstränare. Ni lyckas med den mycket svåra balansen mellan elit och bredd, att se alla barnen med kravlös skidglädje och att utveckla dem samtidigt på toppnivå anpassat efter ålder och utveckling. Vi har haft en ambitiös lägerplan med oerhört uppskattade läger med fantastisk kreativitet kring upplägg som stärker gemenskapen och utvecklingen av barn och ungdomar. Vi är oerhört tacksamma för mycket givmilda sponsorer och med kreativa upplägg såsom den unika fartdräkten med POC. Vi genomförde en skidbytardag med rekordstort tryck och glada miner. Vi har ett arrende på plats som möjliggör en spännande framtid för klubben och anläggningen.

 

Och utöver allt detta upplever jag att vi har en mycket bra stämning i klubben. En konstruktiv och tillåtande stämning som grundar sig i att vi alla utgår ifrån att alla som helhet ser till hela klubbens bästa och anstränger sig för att se till alla ungdomars glädje och utveckling.

 

Nu fortsätter vi att sprida denna konstruktiva och kreativa stämning så kommer vi att fortsätta utveckla Saltisslalom till fantastiska nivåer med barn som utmanar sig och växer med glädje!

 

Gott nytt år från oss i Styrelsen!

 

Mikael

 

 

Nu öppnar backen! Söndag 18 dec kl 10-14
2022-12-17 13:12

Imorgon söndag öppnar backen kl 10-14 efter ett fantastiskt arbete av våra snöläggare de senaste veckorna.

 

Alla tränande ungdomar och allmänhet är välkomna att åka. 

Möjlighet kommer finnas att få köra kortkäppsbana.

 

Rabatterade liftkort bara imorgon för allmänheten till 100 kr dagkort och 900 kr för årskort. Swish på plats. Dessvärre är klubbstugan och toaletter stängda på grund av renovering.

 

I veckan kommer träning i vissa av grupperna igång enligt kallelser.

 

Över jullovet har vi följande öppettider, alla är välkomna.
27-30 december och 2-8 januari kl 10-14 (stängt helgdagar).

 

Varmt välkommna!

BLI MEDLEM
 
Sponsorer
Sociala media