Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Skidlekis
Välkommen till Skidlekis!

Har du barn som är 3-6 år som du vill lära att åka skidor i trevligt sällskap?

 

Saltsjöbaden Slalomklubb sätter stort värde i att välkomna barn och ungdomar. Även de yngsta, där Skidlekis blir starten på ett livslångt skidintresse. Målet med skidlekis är att barnen på ett positivt och roligt sätt skall introduceras till skidåkning. Vi börjar från grunden så det krävs inga förkunskaper. Träningen bedrivs tillsammans med föräldrarna och varje träning avslutats med korvgrillning.

 

Vi har två skidlekisgrupper: 

I Skidlekis 1 åker barn födda 2013 och 2014 

I Skidlekis 2 åker barn födda 2012

 

För att erbjuda maximal flexibilitet så har Skidlekis 1 och 2 tillgång till backen under samma tider vilket innebär lördagar 09:30 – 12:30. Några viktiga hållpunkter;

 

- Skidlekis 1 samlas de som kan på toppen av backen 09:30 (helt ok att ansluta senare men försök komma direkt på morgonen då det är som lugnast i backen då!)

- Skidlekis 2 har samling i botten av backen kl 11:00

- Enkel bana med ”figurer” sätts av dagens föräldratränare för Skidlekis 1 kl 09:30 och tränarna för Skidlekis 2 sätter en teknikbana ca kl 11:00 (båda banorna kan dock självfallet utnyttjas av båda grupperna)

- Grill tänds på toppen av backen kl 11:00 av dagens tränare för Skidlekis 1

 

Träningen startas så fort kylan kommer och snöläggningen kan starta! Normalt är detta i december/januari och säsongen brukar pågå till mars/april


Läs mer om träningsform, utrustning mm här ›› Träning

Anmäl dig till träningen här ›› Till anmälan

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer
Sociala media