Liveresultat – tävling
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Saltsjöbadens Slalomklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!

I väntan på mer kyla har vi avslutat första etappen av snöläggningen och kan öppna Familjebacken för träning från torsdag. Sen hoppas vi på mer kyla så vi kan fortsätta med resten av anläggningen. Vi uppdaterar läget här på hemsidan löpande.


Har ni barn som är sugna på att börja träna slalom eller åka med freeride under vintern och har frågor så går det bra att höra av sig till respektive lagledare inför nästa säsong.

Klubben nås enklast via e-post: info@saltisslalom.se

Kontaktpersoner hittar ni under Kontakt »


Välkomna!
Styrelsen


Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Saltis Snowpark och café – öppet för alla!

  • Vill du veta mer om vår verksamhet? Klubben >
  • Vill du anmäla dig till träning, läger eller bara bli medlem? Anmälan till träning >
  • Vill du anmäla till arbetsgrupper? Arbetsgrupper >
  • Vill du komma hit och åka? All information om öppettider, liftkort och vägbeskrivningar hittar du här: Saltisbacken >
  • Vill du marknadsföra företaget eller ordna friluftsdag? Erbjudanden >
Träningen i familjebacken kan öppna torsdagkväll
2021-01-19 13:52

Ikväll tisdag riggas liften och skyddsnättning sker av familjebacken. All hjälp som kan fås tas gärna emot kl 18.00 i backen.

Träning inom grupperna ser därefter ut att kunna komma igång från och med torsdag kväll. Kallelser kommer från respektive lagledare.

 

Men det är med vissa restriktioner
Trots att det upplevts som kallt ett tag har det inte varit optimalt med kyla utan mest någon enstaka minusgrad. Vi har därför inte borrdjup ännu i hela backen. För att var på säkra sidan är det därför borrförbud tills vidare så vi inte får upp grus och lera på snön.

 

Corona råder samtidigt fortfarande 

Var Corona-smarta och tänk efter att hålla avstånd som föräldrar och era barn ska inte deltaga om de har symptom. Vi strävar efter att tillsammans uppfylla FHM:s riktlinjer för ungdomsidrott: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

 

Bemanningen av lift och klubbhus är inte helt på rull ännu

Tillsvidare får vi sköta det med frivilliga föräldrar som passar liften under respektive träning. Klubbhuset kommer därför initialt bara vara öppet för toaletterna. Kafeterian och toaletterna kommer senare att vara öppen men kan bara ta emot ett minimalt antal besökare i lokalen samtidigt. Då uppmanar vi er till att gärna handla och sedan gå ut igen utomhus.

 

Allmänhetens åkning  

Eftersom vi endast har en backe öppen så får allmänhetens åkning tillsvidare vänta.

 

Vi är mycket glada efter fjolårets säsong att vi kan stå på snö i vår hemmabacke och vi kommer fortsätta lägga mer snö de dygn som kylan tillåter. 

 

Hälsningar,

 

Styrelsen

Snöläggning pågår - första etappen klar
2021-01-15 17:01
En av våra tunnor i full aktion tidigare i vinter
I väntan på mer kyla har vi avslutat första etappen av snöläggningen och kan öppna Familjebacken för träning från torsdag 21:a januari. Sedan beror det på hur kylan utvecklas under den närmaste tiden hur snabbt vi kan öppna upp SL-backe och komplettera i Familjebacken samt bygga park. Uppdateras löpande
Gott nytt år hälsningar från Skandiamäklarna Saltsjöbaden!
2020-12-30 16:40

Hoppas att allt är bra med er och att vi snart kan få lite kyla så snökanonerna kan sättas igång.

 

Mitt namn är Anette Roos f.d Ekman. Jag äger och driver Skandiamäklarna Saltsjöbaden och är sponsor till klubben sedan hösten 2019. Jag har själv tävlat i Europacup och ungdoms OS för klubben, gått på Malungs skidgymnasium och Östersund Skidhögskola. Hela min familj brinner för alpinskidåkning och alldeles särskilt för vår klubb!

 

2020 har präglats av pandemin och ni har säkert både läst och hört att bostadsmarknaden varit väldigt stark i höst, inte minst här i Saltsjöbaden. Det vi kan se är att: 

 

·      Boendet är viktigare än någonsin. Pandemin har gjort att vi spenderar mycket mer tid hemma och det medför att många människor prioriterar frågor kopplat till hemmet i allt större utsträckning. 

·      I Saltsjöbaden har priserna på villor i år ökat med ca 15 % jämfört med 2019. Klart högre än för villor nationellt där ökningen ligger på ca 11 %.

 

Jag och klubben har etablerat ett fint samarbete och jag ser fram emot en fortsättning. Vet ni någon som ska sälja sitt hus eller bostad i Saltis eller hela Nacka, tipsa då om mig och Skandiamäklarna Saltsjöbaden på saltisslalomklubb@skandiamaklarna.se. Väljer kunden mig och jag säljer bostadsrätten, fastigheten eller tomten så ger jag 5 % av arvodet till slalomklubben. Går ni själva i tankarna på att sälja så gäller självklart samma sak för er.

 

Jag vill inget annat än att klubben och alla skidåkare ska ha roligt och kunna göra många olika aktiviteter som gör att deras utveckling blir den bästa!

 

Jag hoppas att vi alla är redo för ett spännande 2021. Vill ni komma förbi mitt nya kontor för en kaffe eller för ett möte för att ni själva går i säljtankar så är ni så välkomna till Neglingevägen 47 från och med 11 januari. 

 

Önskar er en god fortsättning och Gott Nytt År!

Anette Roos

Tel: 073-399 03 23.

Skandiamäklarna Saltsjöbaden

Läger och aktuellt läge med COVID-19
2020-12-11 16:53
Efter att Svenska skidförbundet lättat på restriktionerna vad gäller läger så har planering för läger startat igen. U10 har t.ex. öppnat anmälan för läger i Kläppen i januari.

Aktuella lägerinbjudningar finns samlade här Läger »

Vi har dessutom lagt upp en ny sida COVID-19 där vi samlar senaste nytt gällande vår verksamhet och pandemisituationen. Både vad gäller rekommendationer från förbundet och olika myndigheter men också hur vi i klubben anpassar vår verksamhet.
BLI MEDLEM
 
Våra sponsorer
Sociala media