Liveresultat – tävling
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Saltsjöbadens Slalomklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!

Backen är stängd för säsongen.


All information om öppettider, liftkort och vägbeskrivningar hittar du här: Saltisbacken >

Har ni barn som är sugna på att börja träna slalom så blir det nya chanser kommande vinter och det går bra att höra av sig till respektive lagledare inför nästa säsong.


Välkomna!
Styrelsen


Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Saltis Snowpark och café – öppet för alla!

US Nationals med Saltisåkare på plats
2019-04-15 12:52
Det är inte bara här hemma som våra åkare gör bra ifrån sig. Lisa Olsson som numera kombinerar skidåkning med studier på University of New Hampshire i USA har varit iväg och tävlat i US Nationals med en finfin 7:e plats i GS. Framför sig hade hon mest WC åkare (och även några efter sig). I juniortävlingen (US Nationals U21) tog Lisa hem silvret.

Vi gratulerar Lisa till dessa framgångar och har vi tur kommer vi så småningom kunna lägga upp lite mer om Lisas äventyr på andra sidan Atlanten.


Träningssektionen informerar om försäsongs-/lägerplan 2019/2020
2019-04-11 18:12
Gondolen i Funäsdalen


Träningssektionen har tagit fram nedan försäsongsplan/lägerplan för sommaren och hösten 2019. Planen har tagits fram för att i största möjliga mån möta en mångfald av olika behov och förväntningar. Vår målsättning är att så många som möjligt ska vilja hänga med och träna med klubben. Det skapar en bra lagkänsla och härligt kamratskap. Ni väljer själva fritt utifrån era möjligheter, ambitioner och behov, de läger ni vill hänga med på.


Nytt för kommande säsong är att vi för att säkra enskilda lägers ekonomi, kommer att koordinera försäsongen mer mellan de olika åldersgrupperna. delvis sudda ut gränserna mellan olika åldersgrupper. Detta blir tydligt då U16 och U14 kommer träna barmark samtidigt och genomföra läger på samma orter/tidpunkter/boende, samt beroende på antal åkare, även ibland samträna.  


En annan nyhet är att vi väljer att förlägga den absoluta merparten av höstens läger i Funäsdalen/Hamra. Här har vi förhandlat fram fördelaktiga priser för boende på Tänndalen Skilodge, i Hamra. Redan denna säsong hade vi fördelaktiga priser på liftkort. Vi har valt denna destination då träningsförhållandena möter samtliga åldersgruppers behov och krav. U14/U16 kommer träna mer på Funäsdalsberget, och U8/U10/U12 kommer träna mer i Hamra, men vi kan alla bo och äta ihop vilket skapar bra förutsättningar för härligt häng samt att det underlättar för familjer med barn i flera olika åldersgrupper. 


Nedan plan är preliminär och kan komma justeras vad gäller datum och genomförande beroende på snötillgång, tränartillgång, antal deltagare, koordinering med AK/andra klubbar osv. 


Beroende på intresse och i likhet med gångna säsong kan det bli aktuellt med ett utökat läger för U10/U12 vilket inte skall krocka med nedan plan och skall koordineras med respektive grupps lagledning. 


Läger 1. Juvass, Norge. Datum 6 juni-9 juni. Åldersgrupp U16+U14 (U12 i mån av plats)


Läger 2. Juvass, Norge. Datum 26-29 september. Åldersgrupp U16, U14, U12.


PRE CAMP Stubaital, Österrike. 17-19 oktober. Åldersgrupp U16 (U14 i mån av plats). 

Klubbläger Stubaital höstlovet/vecka 44. Åldersgrupp U16/U14/U12

(Målsättningen är att kunna erbjuda ett mer flexibelt upplägg för detta klubbläger, mer info om det kommer så snart det är klarlagt).


Läger 3. Hamra/Funäs. Datum 23-25 november. Åldersgrupp U16, U14, U12


Klubb/familjeläger Hamra/Funäs . Datum 6-8 december. Åldersgrupp samtliga (U8 - U16). Här korar vi även klubbmästarna i GS!!!!


Läger 4 FART. Hamra/Funäs. Datum 14-17 december. Åldersgrupp U16, U14.


 Mer lägerspecifik  info samt hur man bokar på sig för olika läger kommer skickas ut via ordinarie kanaler/lagledare inför respektive läger.


Mvh / Träningssektionen

Valborgsfirande med stiftelsen Here Comes the Sun
2019-04-10 21:00
I samarbete med Here Comes the Sun ges vi möjligheten att fira in våren i Saltis på traditionsenligt vis vid Grand Hotel. Programmet startar 18:30 och pågår till 21:30 med möjlighet att fortsätta festen inomhus efter det. I samband med firandet kommer också årets stipendium att delas ut av stiftelsen till den idrottsledare som ser till att alla barn och ungdomar får ljus på sig.

Stiftelsen Here Comes the Sun skapades av familjen Sommar till minne av Göran som gick bort under 2018. Familjen Sommar har varit mycket aktiva i klubben under flera år.

Stiftelsens ändamål är att stödja gott ledarskap och bra kamratskap inom ungdomsidrotten i Saltsjöbaden i Göran Sommars anda och till hans åminnelse. Stiftelsen ska tillgodose sina ändamål genom utgivande av bidrag eller stipendier.

Freerides säsongsavsluting 2019
2019-04-07 23:23
Riktigt kul avslutning med överraskning i form av vattenskidåkning, det här kan komma att bli en klassiker! Tack alla för en  härlig säsong - vi ses snart igen!
BLI MEDLEM
 
Våra sponsorer
Sociala media