Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!

Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Saltis Snowpark och café – öppet för alla!

GRATTIS LISA TENGBOM
2018-05-23 15:29
2015 sjösatte svenska skidförbundet fartsatsningen Team Åre 2019 tillsammans med huvudsponsorn Bauhaus.

Det är en långsiktig satsning med syftet att skapa en plattform för Sveriges skidtalanger genom att erbjuda ökade träningsmöjligheter och förutsättningar för att bli mer kompletta som skidåkare, uppfylla drömmar och nå framgång i den internationella konkurrensen.

Målsättningen ser ut som följande:
1. 4 herrar + 4 damer startande i JVM i Åre 2017
2. 2 herrar + 2 damer startande i OS i Pyeong Chang 2018
3. 4 herrar + 4 damer startande på VM i Åre 2019
4. Medalj i Åre 2019
5. Segrare i Kitzbühel 2021
6. Olympisk mästare 2022

Uttagningen till nästa års team är nu klar, 10 åkare, 5 herrar och 5 damer. 

Otroligt glädjande och fantastiskt är att vår egen Lisa Tengbom är en av de fem tjejerna. GRATTIS OCH MYCKET VÄLFÖRTJÄNT LISA!!!!! Hela Saltis håller nu tummarna och önskar dig all välgång till vägen mot mål no 6 - Olympisk mästare 2022
Städ- och fixardagen 5 maj: stort tack
2018-05-08 21:38
Städ- och fixardagen den 5 maj gick mycket smidigt och vi fick gjort allt som var realistiskt på en dag. 
Tusen tack till alla er som ställde upp och gjorde dagen lyckad.
Mvh styrelsen
En höjdaravslutning av säsong 17/18
2018-05-07 11:39

Fler bilder (+8) >>
Glada åkare och medlemmar i Saltis Slalomklubb
Efter insats av många så är backen städad och materialet undanplockat i väntan på nästa säsong. Tack alla ni som hjälpte till.

Nytt för i år var att prisutdelningen för Saltis Cup och Klubbmästerskapet skedde på kvällen och under nya former, och det blev en fullträff törs vi säga. I strålande kvällssol kom närmare 130 barn och vuxna till Saltsjöbadens Golfklubb för middag, skönt häng, mycket garv och premierande av fina insatser och resultat.

Ordförande Håkan öppnade prisutdelningen med resultaten i tävlingen mest sålda pins, tillsammans med Peter Heuman. Fina priser delades ut för en aktivitet där intäkterna oavkortat går tillbaka till barnen i olika former.  GRYMT JOBBAT GUSTAV KLING som vann och gick hem med en Apple Watch av senaste modell. I år gick pengarna som kom in till en efterlängtad tidtagarutrustning. Detta kommer vi fortsätta med nästa säsong och då med ännu bättre resultat och uppslutning.

Sedan delades det ut många pokaler för fina resultat i Saltis Cup samt KM för grupperna U10 dam/herr, U12 dam/herr, U14 dam/herr, U16 dam/herr samt Masters. Vi saknade ett pris, det för BÄSTA KOMPIS. Så till nästa år måste vi alla hjälpas åt med nomineringar till det priset!

Under middagen fick vi en härlig tillbakablick från vår styrelsemedlem Göran Ekman, som varit engagerad i vår klubb i 33år!!! Det är lätt att vi alla fastnar i problemen här och nu, och fantastiskt att med Görans hjälp sätta saker i perspektiv och kul att höra att vi är mer professionella nu än någonsin, även om resan är långt ifrån över. 

Tack alla ni som kom och tack alla ni som ordnat så det blev så härligt!!!!

PRELIMINÄR FÖRSÄSONGSPLAN - UPPDATERAD 8 maj
2018-05-03 14:01
Med en härlig säsong i ryggen är det dags att redan nu blicka framåt mot nästa säsong. 

I bifogad fil finns ett förslag till en försäsongsplan 2018/2019. Inom kort kommer det skickas ut ett formulär för föranmälan till ett antal läger. Denna föranmälan kommer inte vara bindande, utan fungera som en termometer så vi kan se intresset, om vissa läger skall strykas, samt skapa ett underlag så vi vet ungefär vilken mängd boende som behövs, antalet tränare, backutrymme osv. Efter det, kommer planen uppdateras, arbetsgrupper tillsättas för att genomföra planen. MER INFO OCH BAKGRUND KOMMER DELGES PÅ 50-ÅRS FESTEN LÖRDAGEN DEN 5E
 
Våra sponsorer
Sociala media