Liveresultat – tävling
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Saltsjöbadens Slalomklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!

SÄSONGENS ANMÄLAN ÄR ÖPPEN!

Passa på att anmäla Er till säsongens träning redan nu. Vi har lediga platser i alla grupper från skidlekis till U16 med många och duktiga tränare som står redo att utveckla våra aktiva.

I år är det enklare och smidigare än tidigare, dessutom med alternativa betalningsmodeller. Helt digitalt förstås. För att delta i träning både på snö, läger och barmark måste man vara anmäld till träning.

Alla som är anmälda får dessutom värdefull information om kommande säsong när det gäller möten, läger och träning. Det gäller både nya och tidigare medlemmar. Missa inte chansen att få vara med på ännu en rolig och utvecklande säsong tillsammans med Saltis.

Välkomna!
Styrelsen


Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Saltis Snowpark och café – öppet för alla!

Rabatt säsongskort i Funäs
2018-10-18 21:56
Klubbens medlemmar har fått erbjudande att köpa rabatterade säsongskort för Funäsfjällen.
Vårt rabatterade pris är 2 550 kr för ungdom (7-16år) och 3 550kr för vuxna (från fyllda 17 år).

För att vi ska få dessa priser behöver klubben boka och betala i grupp.
För att utnyttja detta erbjudande anmäl och betala via bokning på Saltisslalom.se senast den 28 oktober.

Bokning sker på samma sätt som anmälan till träningsgrupper och läger >

Hälsningar
Styrelsen i SSLK
Arbete i backen och anläggningen lördag 20 oktober, 2018
2018-10-11 11:38

Först och främst, tusen tack alla ni som deltog i städ- och fixardagen den 29 september!


Utöver nödvändig städning och röjning av skräp, buskar, grenar och gräs i backar och liftspår har vi har fått väldigt mycket gjort I förberedelserna inför säsongsstarten. Arbetet med att installera den nya snökanonen är nästan färdigt. Liften har fått en mycket stor genomgång där hjullager och hjul bytts ut, vilket kommer att öka driftsäkerheten samt livslängden på liften. Arbetet med att flytta en belysningsmast i familjebacken har också påbörjats.


Tyvärr var deltagandet på städdagen inte lika högt som vanligt. Vi har mer kvar att göra i backen, liften och fastigheterna. Vi uppmanar alla medlemmar -- speciellt de som inte hade möjlighet att komma sist -- att hjälpa till med de mest akuta åtgärderna.


När: Lördag den 20 oktober från 07:00.

Var: Saltisbacken


Vi börjar tidigt för att också kunna titta på Nackamästerskapen. Även om ni bara kan delta 2 timmar, tveka inte att komma!!


Vi behöver mycket folk och (starka och långa) rep för att resa belysningsmasten i familjebacken. Utan den stolpen kan vi inte köra träning i familjebacken på kvällarna.


Utöver rep, ta med röjsåg, motorsåg, spade, krattor, spett, såg, verktyg som hammare, skruvmejslar, skiftnycklar, polygrip, etc.


VIKTIGT: Meddela Per Hammarlund på 0760-389605 att ni kommer (och vilka tider ni kan stanna) så vi kan planera arbetet.


Med vänlig hälsning

Styrelsen

Våra okända hjältar #1
2018-10-05 08:52
Magnus Widell
I vår fantastiska slalomklubb och förening så är det många som gör mycket. Av naturliga skäl så syns och hörs vissa mer, medan andra gör det mindre eller inte alls. Men som klubb har vi många "doldisar" att tacka för stora insatser och dem vill vi hylla i denna återkommande porträttering kallad "Våra okända hjältar". 

Först ut i serien är Magnus Widell. Magnus har med sin bakgrund i byggindustrin kunna hjälpa klubben med projekt vi annars fått köpa in för dyra pengar. Till den digra listan hittar vi bland annat att vi fått upp en grusbädd på strategiska platser i liftspåret, med hjälp av grävmaskin har det grävts en rörgrav tvärs familjebacken, Magnus har varit behjälplig med hjullastare för att lasta av lastbilar med material till anläggning. Kanske mest värdefullt är att har han tillsammans med Kristoffer Kling bilat bort och byggt ett nytt fundament för en av liftstolparna. Hade det inte gjorts hade vi inte kunnat köra liften förra säsongen!!!!

Så vi ställde fem snabba frågor till Magnus inför säsongen 2018/2019:


  1. Vad är din historiska relation till SSLK? Jag har ingen historisk relation innan mina barn började träna i klubben.
  2. Har du barn i träning, om ja i vilka åldersgrupper? Jag har 2 killar som tränar, Hugo kör U8 och Theo kör U10 i år.
  3. Varför är det bra att vi har en backe i Saltis? Det ger en väldigt trevlig gemenskap samt en grym möjlighet för barnen att bli bättre på skidor.
  4. Vad jobbar du med? Jag driver ett byggföretag med 20 anställda som heter Sweden Building AB
  5. Vad blir vinterns höjdpunkter, för dig och för klubben? I backen blir det givetvis den nya snökanonen! För familjen hoppas vi på en snörik vinter i Åre!
Tack Magnus för allt du hjälper till med i det okända - vi är oändligt tacksamma! Och nu hoppas vi det också är lite mer synligt. 

 
Volontärer sökes till WC Hammarbybacken
2018-09-28 05:00
Stockholms skidförbund söker nu volontärer till världscuptävlingarna i Hammarbybacken den 19:e februari.

Information och anmälan sker via Förbundets hemsida >
BLI MEDLEM
 
Våra sponsorer
Sociala media