Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!

Saltsjöbadens Slalomklubb - Klubben med engagemang!

Saltsjöbadens Slalomklubb är en ideell förening med långa och goda traditioner. Vi ser oss som klubben med stort engagemang, något som är en förutsättning för vår framgångsrika verksamhet år ut och år in. Vi är en breddklubb med verksamheter från skidlekis via barn och ungdomsgrupper i träning  till elit med duktiga åkare som varje år söker och kommer in på Sveriges skidgymnasier.


Saltsjöbadens Slalomklubb drivs och leds av alla våra engagerade föräldrar som bemannar och tillsätter alla funktioner som krävs, stora som små. Just detta tror vi bidar till den klubbkänsla och stolthet som både aktiva, föräldrar och medlemmar känner och upplever.


Vi välkomnar alla och ser fram emot att få hälsa nya medlemmar välkomna till vår klubb och fantastiska förutsättningar för alpin skidåkning.


Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. 
Tillsammans driver vi Saltisbacken med snowpark och café – öppet för alla.

Välkommen att anmäla dig till träningen!
2017-11-13 21:08
Nu är äntligen anmälan till träning öppen! 
Vi har infört ett nytt system för anmälan där ni anmäler era barn och ungdomar till träning, er själva till en obligatorisk arbetsgrupp och betalar på en gång. Det här underlättar vår administration avsevärt samtidigt som det säkerställer att vi får in avgifterna i tid.

Det är superviktigt att ni anmäler er nu så att vi får in åkarna i grupperna och er föräldrar i arbetsgrupperna – först då kan vi börja säsongen på riktigt.
Stort tack för ert tålamod!

Varmt välkoma till en ny säsong med Saltsjöbadens Slalomklubb!
Inbjudan till Klubbläger Vemdalen 2-5Dec 2017 har skickats ut!
2017-11-10 12:58

KLUBBLÄGER I VEMDALEN 2/12 – 5/12 2017

Klubben arrangerar i år ett träningsläger för U8, U10, U12, U14 och U16 i Vemdalen. Det känns jättekul att alla i klubben är samlade på ett läger, där vi dels kan skapa klubbkänsla och även jobba med att bygga våra grupper. Träningen kommer att bedrivas under 4 dagar i Vemdalen. För U8 kommer träning i friare form att bedrivas. För U10 och U12 kommer åkningen att vara inriktad på styrd friåkning och teknikträning i bana. För grupperna U14 och U16 kommer det att blandas mellan friåkning och banåkning beroende på förutsättningar och behov. Träningen kommer primärt att förläggas i Vemdalen. 


Resa: Även i år kommer vi resa med egna bilar, detta för att spara tid och förenkla logistiken för familjer med barn i fler åldersgrupper.

Avresa:Fredag den 1 december

Hemkomst:Tisdag kväll den 5 december.

Boende:Lägenheter på Skalsgården, Rösögården och Torglidret. Fördelning i lägenheterna är 4-5, 6,8 samt 12 personer per lägenhet. Lägenheterna ligger i direkt anslutning till backen och liften. 

Utrustning: Skidor, skidvårdsmaterial och läxböcker. Ytterligare infor gällande bl.a. utrustning skickas till respektive grupp. Sänglinne och handduk ska medtas!

Övrigt:I priset ingår boende i lägenhet, helpension samt träningsavgift för barn i träning. Vi har valt att inkludera städning för att undvika sista-minuten-stressen innan avfärd. Observera att sänglinne och handduk INTE ingår.

Liftkort: Liftkort ingår ej. Köpes på egen hand till 40% rabatt. Nytt för i år är att barn from 7 år måste ha liftkort.  Liftkorten kan enbart köpas på plats då rabatten är så stor. Gästservice kommer att öppna tidigare för oss för försäljning av liftkort på lördag morgon, för att undvika köer. Mer information gällande detta kommer i ett separat informationsbrev.

Trivselregler: För allas trevnad och för barnens säkerhet så kommer varje grupp att dela in föräldrarna i mindre arbetslag som turas om att hjälpa till under lägret med bl.a. följande:

* Ordna mellanmål åt gruppen.

* Support under träning, ex plogning av bana

* Gå kvällspatrull

Det är enbart två paketerbjudanden som är möjliga att boka i år. Klubben hanterar inga avvikelser från angivna paketerbjudanden. Önskas avvikelser gällande datum för logi eller helpension ombersörjes det helt på egen hand och via egen kontakt med anläggning.  Då vi anlitar tränare för ovan tidsperiod är det enbart möjligt att boka träning för 4 dagar. 

De som enbart önskar att boka lunch och/eller middagar gör det till ordinarie pris, ni bokar detta genom att ringa 0684- 151 00 alternativt maila info@vemdalsskalet.com. Betalning sker då på egen hand direkt till anläggningen och är inget som hanteras av klubben.


Anmälan ska mailas senast onsdagen den 22:a november 2017 till:  

info@vemdalsskalet.com

Märk mailet med: SSLK Anmälan, Vemdalen U8, U10, U12 alt. U14 eller U16 + Efternamn

I mailet anger ni sedan nedan

  1. För och efternamn på samtliga deltagare
  2. Födelseår för barn i träning och ev. utanför träning
  3. Adress, telefonnummer och email-adress
  4. Har du, som vuxen, ansvar för fler barn än dina egna? (för planering av samboende)
  5. Ev. önskemål om delat boende

Villkor: Anmälan är bindande. Först till kvarn-principen gäller vid överbokning. Bokningsbekräftelse skickas ut tillsammans med betalningsinformation. Betalning av läger ska ske enligt instruktioner i bekräftelse mail samt innan läger.  Anmälda accepterar att dela lägenhet med andra enligt den fördelning som sker av arrangörerna med hänsyn till angivna önskemål. Vid snöbrist kan resan komma att avbokas.

Kontaktpersoner: Frågor avseende träning kontakta respektive grupps tränare/lagledare. Kontaktuppgifter finns under Kontakt »

VARMT VÄLKOMNA TILL VÅRT KLUBBLÄGER I VEMDALEN!

Skidbytardagen söndag 12 november i Igelbodaskolan
2017-11-06 13:43

Söndagen den 12 november är det återigen dax för skidbytardagen. Då kan du köpa skidutrustning till kanonpriser. Sortimentet täcker allt som kan tänkas behövas för racing, freeride och friåkning.


Tiderna som gäller är:

9-12 Inlämning för dig som vill sälja
13-15 Handla skidutrustning
16-17 Avstämning/utlämning av pengar för dig som sålt varor


Har du en eller tjugofem saker att sälja spelar ingen roll. Skidbytardagen är det bästa tillfället att sälja utrustning i gott skick som inte kommer till användning längre.

Skidbytardagen är öppen för alla, klubbmedelm eller inte. Här har alla möjlighet att både sälja urvuxna längder och storlekar och komplettera med nytt.


Slalom- och längdutrustningar, pjäxor, snowboards & skidkläder (inte skridskor). Vi förmedlar bara hel och modern utrustning.


Klubben ansvarar ej för osåld utrustning efter kl 17:00.

Lisa Lifvendahl – välkommen till klubben!
2017-10-17 19:40

Mathias Moberg har meddelat klubben att han inte kommer att kunna fullfölja sina åtaganden som sportansvarig denna säsong. Han har upptäckt att tiden helt enkelt inte räcker till med studier och livet i övrigt. 

Men vi har en lösning som vi är mycket stolta och glada över – vi presenterar Lisa Lifvendahl som sportansvarig kommande säsong. Lisa, som kommer från Sälen, har en lång och framgångsrik karriär bakom sig med både skidgymnasium i Malung och fina framgångar i tävlingar. Trots det har hon själv valt att sluta för att påbörja en satsning på sin tränarkarriär. 
Att vi i Saltis lyckas attrahera en resurs som Lisa känns både kul och smickrande. Vi ser det som en långsiktig lösning för Saltsjöbadens Slalomklubb.


Läs gärna mer om Lisa som skidåkare och person här ›› Lisa Lifvendahl

 

Vi ser fram emot en härlig skidsäsong!

 

Bästa hälsningar 

Styrelsen

 
Våra sponsorer
Sociala media