Liveresultat – tävling
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Saltsjöbadens Slalomklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!

SÄSONGENS ANMÄLAN ÄR ÖPPEN!

Passa på att anmäla Er till säsongens träning redan nu. Vi har lediga platser i alla grupper med många och duktiga tränare som står redo att utveckla våra aktiva.

I år är det enklare och smidigare än tidigare, dessutom med alternativa betalningsmodeller. Helt digitalt förstås. För att delta i träning både på snö, läger och barmark måste man vara anmäld till träning.

Alla som är anmälda får dessutom värdefull information om kommande säsong när det gäller möten, läger och träning. Det gäller både nya och tidigare medlemmar. Missa inte chansen att få vara med på ännu en rolig och utvecklande säsong tillsammans med Saltis.

Välkomna!
Styrelsen


Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Saltis Snowpark och café – öppet för alla!

Fina insatser i helgens U14 LVC-kval i Funäs
2019-01-23 12:30

I helgen körde U14 LVC-kval i Funäs. Efter två dagars fartläger var det dags för 2 SG tävlingar på lördagen och en GS tävling på söndagen. Saltis hade flera placeringar i topp 10.

SG tävling 1

Damer

Louise Lundquist 7:a

Sofie Palmgren 10:a

Herrar

Nils Svanberg 2:a

Victor Nilsson 10:a

 

SG tävling 2

Damer

Otillia Carlsson delad 4:e plats

Sofie Palmgren 9:a

Herrar

Nils Svanberg 4:a

Hjalmar Nyman 7:a

Victor Nilsson 10:a

 

GS

Damer

Ebba Svanström 3:a

Louise Lundquist 4:a

Sofie Palmgren 6:a


Stort grattis till alla åkare! Och stort tack Ebba och Hannah för er insats och peppning ni hördes över hela berget. Tack till härligt gäng som ställde upp med plogning, Saltis bidrog med den största plogpatrullen från alla klubbar. 

 

Fyra förstaplaceringar till Saltis i helgens USM kval i GS!
2019-01-22 08:10


U16 gruppen tävlade i USM-kval i Kläppen i helgen med starka kämpainsatser i Kläppen-branten som i vanlig ordning krävde sina offer. 

 

Saltis tog en ”dubbel-dubbel” seger med förstaplatser till Ebba Sjöqvist i D16 och Philip Lundquist i H16 både i lördagens och söndagens tävlingar arrangerade av Lidingö respektive Djurgården SLK med Saltis som medarrangör. Övriga topp tio från klubben var Henrik Holmgren på plats 9 under söndagen men hela teamet skall ha stort beröm för tuff satsning och krävande åkning! Stort grattis till Ebba och Philip och tack till medföljande tränarna Oscar och Erik samt alla föräldrar som hjälpte till för klubbens räkning!  


Våra okända hjältar #2 - Jonas Markman
2019-01-15 13:49
Jonas Markman
Vi fortsätter vår serie med sköna människor som gör stora saker för vår klubb, ofta i det dolda.

Denna gången kommer turen till Jonas Markman som är en av många klippor i anläggningsgruppen och som drar ett tungt lass inom snöläggningen. En man som i dessa dagar oftast har skägget fullt av is. Extra kul är att Jonas med familj är en av många familjer som inte bor i Saltis men ändå väljer just vår klubb och dessutom bidrar med otroligt mycket engagemang.

Vi tog chansen att ställa fem snabba frågor till Jonas:

1.     Vad är din historiska relation till SSLK? Jag hade ingen koppling innan barnen började i klubben.

2.     Har du barn i träning, om ja i vilka åldersgrupper? Jag har 2 killar som tränar, Karl ska börja i U8 och Nils kör andra året i U10.

3.     Varför är det bra att vi har en backe i Saltis? Jag tycker det är kul att det finns så många anläggningar i hela Stockholmsområdet och närheten till en egen backe tror jag är viktigt för intresset för skidåkning.

4.     Vad jobbar du med? Business Controller på Camfil, ett svenskt företag som är världsledande inom ren luft.

5.     Vad blir vinterns höjdpunkter, för dig och för klubben? Jag ser fram emot tävlingarna i Sthlm Race för U10. Jag hoppas på en lång säsong i Saltisbacken där våra åkare får utvecklas mycket.Tack Jonas för all tid och allt ditt engagemang du lägger ned. Utan eldsjälar som du och dina gelikar hade vi inte kunnat öppna backen inom de närmsta dagarna!!!!

Fina framgångar för U16 i fartgrenar
2019-01-14 21:07
Det blev totalt fyra pallplaceringar för U16 gruppen under USM kvalet i Störtlopp och Super G i Funäsdalen i helgen

U16 avslutade fartveckan i Funäsdalen med grymma insatser i svår väderlek där endast två av fyra planerade tävlingar kunde genomföras. I störtlopp hade vi två andraplaceringar genom Philip Lundquist i H16 och Ebba Sjöqvist i D16 och i Super G säkrade Philip förstaplatsen i H16 medan Ebba tog en till andraplats i D16. I Super G placerade sig även Henrik Holmgren på en fin tionde plats. På herrsidan hade Saltis fem topp 15 i Störtlopp och tre topp 15 i Super G.
BLI MEDLEM
 
Våra sponsorer
Sociala media