Liveresultat – tävling
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkomna till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!
Saltsjöbadens Slalomklubb är en ideell förening med långa och goda traditioner. Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Snowpark och café som är öppet för alla under vintersäsongen! Se våra öppettider här.
 
Har ni barn som vill börja träna slalom eller freeride? Läs mer här

 

Intresserad att marknadsföra företaget, ordna ett event eller friluftsdag? Läs om våra erbjudanden.

Din egen lift
2023-11-18 16:20

Under säsongen 2023/2024 erbjuder vi möjligheten att sponsra klubben med en alldeles egen bygel i liften. 

För 2500 kr får du ditt namn eller familjens namn på en bygel i ankarliften i Saltisbacken och den stora glädjen att vara med och bidra till klubbens framgångar.

Företag är också välkomna att köpa annonsplats på liftbyglarna. Kostnad per bygel är då 5000 kr + moms. 

Vi har 28 byglar och intresset är stort.

 

För mer info kontakta Per Jaldeborg per.jaldeborg@gmail.com

Säsong 2023/2024 - anmälan är öppen!
2023-11-18 11:24

Säsongen 2023/2024 närmare sig och vi på Saltsjöbadens slalomklubb vill hälsa nya och gamla medlemmar välkomna till en fullspäckad säsong med träning, tävlingar och läger

 

Anmälan görs här.

 

Frågor? info@saltisslalom.se 

1 x Åre + 3 x Torsby
2023-04-12 18:07

Idag publicerades listorna på de ungdomar som antagits till ngt av de olika skidgymnasierna i Sverige. I år slussar klubben vidare 5 tjejer till två olika orter .

Grattis säger vi i klubben till Ebba L, Ebba S, Elsa, Hedvig och Felicia som blivit antagna och till hösten flyttar hemifrån och börjar ett nytt äventyr på skidor.

 

Ebba Lundquist - Åre Skidgymnasium

Ebba Silverplatz - Torsby

Elsa Svanberg - Torsby

Hedvig Kellner - Torsby

 

Flera Saltisåkare på mästerskap i världen. Stort lycka till!
2023-01-16 20:23
Louise och Philip Lundquist från Saltsjöbadens SLK är på plats vid EuropaUngdomsOS i Italien respektive Junior VM i St Anton i Österrike

Kommande veckorna är det flera internationella mästerskap för ungdomar, såväl i USA som Europa. Vi är ruskigt stolta i klubben att vi har så många ungdomar från oss som i hård konkurrens är uttagna att representera Sverige i tävlingarna.

 

Sedan i torsdags, 12 januari, pågår Universiaden i Lake Placid, USA, fram till 23 januari, för studenter födda 2002 eller äldre. Där kommer Wilhelm Vänje från Saltsjöbadens slalomklubb kämpa som en av sex uttagna herrar baserat på sin ranking och presetationer i slalom och storslalom.

 

Från och med idag, måndag 16 januari till 26 januari, pågår Junior VM i St Anton am Arlberg, Österrike för juniorer födda 2004-2002. Philip Lundquist från Saltsjöbadens slalomklubb är en av de sex svenska herråkarna som kämpar mot 500 av de bästa unga skidåkarna i världen från över 50 nationer. 

 

Samtidigt kommer Philips syster Louise Lundquist från Saltsjöbadens slalomklubb att representera Sverige och klubben mellan 19-29 januari under Europeiska Undgdomsolympiaden i Tarvisio i Italien där sammanlagt 1 300 aktiva ungdomar i 14-18 årsåldern från 47 europeiska länder deltar. Även Alexandra Nilsson och Othilia Carlsson, som också är uppväxta i Saltsjöbadens slalomklubb är på plats och representerar Sverige i Skicross. 

 

Stort stort lycka till allihop och vi är väldigt stolta över att ni fostrats i samma backe som Skidlekis och alla våra U-grupper kör idag.

 

Om:

Universiaden i Lake Placid, USA

Junior VM i St Anton am Arlberg, Österrike

Europeiska Undgdomsolympiaden i Tarvisio, Italien

 

 
Sponsorer
Sociala media