Liveresultat – tävling
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Saltsjöbadens Slalomklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!

Anmälan till kommande säsong är nu öppen.


Har ni barn som är sugna på att börja träna slalom eller åka med freeride kommande vinter och har frågor så går det bra att höra av sig till respektive lagledare inför nästa säsong. Kontaktpersoner hittar ni under Kontakt »


Välkomna!
Styrelsen


Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Saltis Snowpark och café – öppet för alla!

  • Vill du veta mer om vår verksamhet? Klubben >
  • Vill du anmäla dig till träning, läger eller bara bli medlem? Anmälan till träning >
  • Vill du anmäla till arbetsgrupper? Arbetsgrupper >
  • Vill du komma hit och åka? All information om öppettider, liftkort och vägbeskrivningar hittar du här: Saltisbacken >
  • Vill du marknadsföra företaget eller ordna friluftsdag? Erbjudanden >
Information från styrelsen
2020-01-29 18:45

Hej!

Sorgligt grönt

Som vi alla kunnat konstatera upplever vi i Sverige en av de varmaste vintrarna på 150 år. Så klart otroligt tråkigt och olyckligt för alla inom klubben och för hela skid-Sverige. Besvikelse som vi alla delar inom klubben. Inte minst efter en kul och bra försäsong med uppbyggda förväntningar och en längtan hos yngre såväl som äldre att få komma igång i vår backe. Ironiskt nog har vi aldrig tidigare varit bättre förberedda för snöläggning efter att ha rustat upp anläggningen under de senaste två åren.

Vi i styrelsen såväl som inom de olika ungdomsgrupperna diskuterar och funderar över vad den snöfattiga säsongen får för effekter och hur vi på bästa sätt kan hantera situationen. Vi har inte alla svar men här kommer kort information om planer, synen på den nära framtiden och på längre sikt.

Allmänt

Vi måste vara realistiska att under den här säsongen kommer vi inte hinna träna och tävla lika mycket på snö som vanliga säsonger. Det förs dialoger i klubben såväl som mellan Stockholmsklubbarna om alternativa orter för träning och tävling. Eftersom snöbristen drabbat alla klubbar söder om Sundsvall och antalet helger och anläggningar är begränsade är det trångt i anläggningarna i fjällen för både bra träning och tävling.

Anläggning – visst hopp nästa vecka

Vi har självfallet inte gett upp hoppet om att det blir tillräckligt kallt för att lägga snö här hemma, och SMHI:s prognoser ser ljusare ut nästa vecka än på länge. Men risken finns att det inte blir någon snöläggning. Utmaningen är att det krävs cirka en vecka för att lägga tillräckligt mycket snö i träningsbacken. Framåt februari och mars kan det fortfarande vara kallt på nätterna, men risken är stor att det är för varmt dagtid för att lägga snö när solen ligger på.

Eftersom det kan bli svårt att få bemanning för snöläggning under sportlovet, samtidigt som intresset brukar svalna i april, så är planen att om vi inte kommit igång med snöläggning före sportlovet får vi acceptera en säsong utan snö i vår backe. Men vi har inte gett upp hoppet. Framförallt inte med nästa veckas prognos och då kommer fler än någonsin av oss med all säkerhet turas om att vara i backen dygnet runt om så krävs.

Alternativträning och vikten av gruppgemenskap

I valet mellan träning och tävling borde träningen vara prioriterad för att lägga grunden för flera roliga år på skidor i klubben. För de flesta inom de yngre åldersgrupperna är det inte realistiskt med flera helger i fjällen. Vi måste här tänka långsiktigt och vara lyhörda så vi inte riskerar att bränna våra barns glädje för skidåkning.

De timmar våra barn skulle umgåtts i backen och stärkt gemenskapen bör vi eftersträva att fylla på andra sätt. De äldre grupperna har istället för vanlig snöträning i januari fortsatt med barmarksträning två dagar i veckan. Det kan utöver fysiska träningen kännas onödigt då det är träning på snö vi alla egentligen vill ha. Men sett till det långsiktiga värdet av klubbgemenskap uppmanar vi i styrelsen även de yngre grupperna att få till löpande aktiviteter. Träning utomhus med lekar eller enklare barmarksträning är toppen. Men det behöver inte bara vara barmarksträning utan det viktigaste är att barnen får umgås i klubben för att stärka gemenskapen och ha kul, inte minst för att så många kompisar som möjligt fortsätter kommande säsonger. Det kan bokas gympahallar, jumppark, bodyflight, bowlas eller springa i skogen. Det viktiga är att Saltis slalomklubb är en klubb där man vill och kan träffa sina kompisar. Så vi uppmanar alla medlemmar att använda Facebook-grupperna och stötta lagledningarna i våra respektive grupper med initiativ till aktiviteter som barnen gillar.

Träning på snö

Men skidträningen är dock det vi alla allra helst vill få till. De olika grupperna har olika behov. För U16 sker tävlingar redan på skidorter i fjällen under flera helger. U14 och U12 kom i helgen i väg till Sundsvall för att träna och tävla med de andra Stockholmsklubbarna. Kommande helg har U10 långhelgsläger i Kläppen och U12-U14 spenderar helgen i Bjursås. Det kommer även sättas långkäpp i Åre. I U8 planeras det dagläger till Kungsberget den 9 februari.

Vi skissar på att i linje med några av de andra Stockholmsklubbarna även få till ett vår-familjeläger en helg efter sportlovet eller efter påsklovet. Då kan vi ta igen Saltis Cuperna och arrangera klubbmästerskap och kanske även favorit i repris från före jul; klubb-parallellstafett.

Ekonomi

Avsaknaden av snö medför att träningskostnaderna eventuellt kommer att bli något lägre men dessvärre medför det även bortfall av viktiga intäkter från tävlingar, kafeteria och liftkort.

För tydlighetens skull vill vi även nämna att klubben har separata budgetar för träning respektive drift. Det innebär att driftens investeringar täcks till fullo av sökta bidrag och sponsring och gjorde så även föregående år. Träningsavgifterna samt lägeravgifter går till träningsbudgeten och bidrar inte till att täcka driftsinvesteringar eller driftens verksamhet.

 

Avslutningsvis vill vi än en gång understryka att styrelsen och klubben på bred front för diskussioner om hur vi på bästa sätt kan hantera denna extrema situation på både kort och lång sikt. Vi är en ideell förening så alla kan bidra med uppslag för att göra det så bra som möjligt för såväl barnens skidglädje och utveckling, som för klubbgemenskapen.

 

Hälsningar

Styrelsen
Saltsjöbadens Slalomklubb

Uppdaterad information kring Saltis Cup
2020-01-23 20:48

Då snöläget i vår backe är minst sagt skralt ställer vi in Saltis Cup 1 samt 2.  Vår förhoppning är att kunna klämma in dessa vid  senare tillfällen under säsongen om/då vi kommer igång. Vi ber att få återkomma med datum.

 

Nytt för i år är att Saltis Cup, efter dialog mellan alla tävlingsledare i klubben kommer få ett något annorlunda upplägg.

Framöver startar alla klasser mixat, dvs tjejer och killar i varje grupp startar ihop. Detta för att få en bättre sammanhållning och mix i de olika grupperna. Resultatet kommer per varje tävling att redovisas i bokstavsordning för att minska pressen och resultatfokuset hos barnen.

 

Som tidigare kommer det i slutet på säsongen inför avslutningen utses en total resultatlista, där pokaler delas ut i respektive klass, dvs D U10, H U10 osv.

 

Vi i tävlingsorganisationen har tagit till oss av den diskussion som pågått under ett par av förra årets Cuper kring långa kvällar och försenade starter. För att försöka råda bot på detta kommer det vid varje Saltis Cup finnas en dedikerade Tävlingsledare för hela kvällen som har det övergripande ansvaret. Denna övergripande TL delegerar sen ner ledningen för respektive grupps tävling och styr så att schemat hålls. I största möjliga mån kommer bansättarna att använda samma bana för U12 och U14 och beroende på underlaget även U16. Denna bana skall sättas med undantag för enstaka käppar samtidigt som U10 kortkäpp.


Tävlingskommittén

 

2019-12-20 12:50
Anette Roos driver SkandiaMäklarna Saltsjöbaden sedan i höstas och går in som sponsor till klubben.

Klubben får 5 procent på mäklararvodet vid sålda hus och bostäder i Nacka som tipsas från medlemmar i klubben. Varmt välkommet och stort tack!


Anette Roos har starka band till klubben, i sin egen skidkarriär och genom aktiva släktband. Vi lät henne  beskriva det själv.


Stort tack Anette för att du valt att sponsra klubben. Berätta om din relation med backen och klubben. 

Tack själva, det känns jätteroligt att återknyta till klubben. Jag är uppvuxen i Saltsjöbaden och innan jag blev en Roos så hette jag Ekman. Några av er känner nog min far Göran Ekman och min syster Susanne Ekman Schenström. Jag har tränat många dagar i backen och tävlat för slalomklubben i många år. Jag gick på skidgymnasiet i Malung och sen även Skidhögskolan i Östersund och har alltid haft Saltisslalomklubb i ryggen. Att sponsra klubben känns därför jättekul.

Och nu har du tagit över SkandiaMäklarna Saltsjöbaden?

Förutom att jag har tävlat i skidåkning så har jag varit fastighetsmäklare sedan 2007 och jobbat på Erik Olsson Fastighetsförmedling som vice regionchef innan jag fick veta att SkandiaMäklarna Saltsjöbaden blev till salu. Att få driva mitt egna byrå och mäkla i Saltis kändes som en otroligt spännande möjlighet så jag slog till.


Beskriv upplägget hur kan vi tillsammans bidra till klubben?

Vet ni någon som ska sälja sitt hus eller bostad i Saltis eller hela Nacka, tipsa då om mig och Skandiamäklarna Saltsjöbaden och maila SSLK@skandiamaklarna.se att ni har tipsat. Väljer kunden mig och jag säljer bostadsrätten, fastigheten eller tomten så ger jag 5 procent av arvodet till slalomklubben. Går ni själva i tankarna på att sälja så gäller självklart samma sak för er.


Har ni några frågor är det bara att maila eller ringa mig också. 

Anette.roos@skandiamaklarna.se eller 073 399 03 23.


Ha en underbar snörik jul och Gott Nytt år!

2019-12-17 23:24
Nu skänker Meds motsvarande 20% av priset till klubben vid alla köp oavsett ordervärde december ut. 
Gå in på www.meds.se Ange kod: Saltis2019
 
Så passa på att låta Meds skänka pengar till klubben samtidigt som du fixar skönhetsprodukts-julklapparna och bunkrar solkräm, vitaminer och huvudvärkstabletter.
 
Våga uppleva ett mobilt apotek. Enkelt med leverans inom två timmar till Saltis.
 
Erbjudandet gäller ej receptbelagda läkemedel.
 

God Jul önskar Meds

 
Marknadsgruppen 
BLI MEDLEM
 
Våra sponsorer
Sociala media