Liveresultat – tävling
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Styrelse

Klubbnytt jan 2022
2022-01-28 13:16

 

 

Säsongen är i fullgång med massor av snö och full fart på träningarna. Det är kul att se vilket enormt intresse det är att vara med i vår klubb. Vi har stora grupper från Skidlekis/U6 hela vägen upp till U16 med totalt 320 ungdomsåkare och Mastersåkare. Sen har vi också ett antal åkare på skidgymnasierna runt om i Sverige. Så kul!

 

Bra samarbetsklimat

Många är kul, men det ställer krav på smidiga samarbeten också. Och just det känns det som att vi får till riktigt bra just nu. Det är på grund av att vi är många engagerade med rätt pragmatiska, konstruktiva inställning där vi ser på behov och utmaningar ur flera perspektiv med en gemensam målbild att göra det så bra som möjligt för alla ungdomar och barn. Med målet att alla har det bra någonstans i våra backar, från de minsta till de tyngsta tonåringarna. Låt oss fortsätta med det så behåller vi glädjen hela säsongen ut.

 

Hänt sen sist

Sedan vi skrev ett klubbnytt sist i oktober har det hunnit hända mycket. Låt oss stanna upp och blicka tillbaka. Vi har bland annat hunnit med ett höstlovsläger i Sölden, en välbesökt Skidbytardag som drog in viktiga intäkter till klubben samt ett familjeläger i Hamra med rekordmånga 160 deltagare. Och apropå rekord lyckades vi med rekordtidig säsongsstart i början av december. Vår Klimatbacke vi hade i oktober samlade in 15 000 kronor och ledde till ett bidrag från Skidförbundet. Vi har fått in mycket uppskattade nya sponsorer i form av ICA Supermarket Saltsjöbaden och Audi Hammarby Sjöstaden. Och vi passar på att tacka oerhört mycket för alla redan befintliga sponsorer.

 

Fylld klubbshop

Glöm inte att vi har en välfylld klubbshop med tröjor, jackor och rockar i kollektionen. Det är till fina priser som möjliggjorts av vårt samarbete med Sport Design Sweden. Slår ett extraslag för de nya Saltisväskorna vi precis fått in och säljer för 699 kr.

 

Massor av aktiviteter

Nu har verksamheten även kommit i gång med massor av aktivitet i U-grupperna. Flera grupper har gjort uppskattade helgläger som även varvats med extraträningar. Samtidigt har tävlingarna kommit igång för U10 och äldre. Det var riktigt kul med hela 140 glada åkare på SaltisCup.

 

Tävlingar är en stor del av sporten

Vårt mål är att alla ska vilja vara med på tävlingarna, framförallt SaltisCup som ska vara en lustfylld lättsam hemmafest. Det är självklart nervöst men målet är att det ska ge en härlig känsla när man känner att man växer med att ha utmanat sig och sina tävlingsnerver. Framförallt de gånger man får till ett riktigt bra åk med en bra placering enligt sin egen målbild. Delad glädje på tävlingarna med klubbkompisarna är också roligare, så det är mycket kul att se på bilderna från tävlingarna. Det ger också en gemenskap för oss föräldrar, framförallt när vi i Saltis står som arrangör för tävlingen och vi alla hjälps åt att bemanna alla roller.

 

Mer bredhasning för bra backe

Vad gäller vår backe och anläggning har vi haft några oväntade trista utgifter såsom för en pump som la av och en extra reparation av vår pistmaskin. Vi har tagit fram en ny plan för att preparera vår backe så bra som möjligt. Det viktigaste för att få till en hård backe som håller länge är att SL-backen ska pistas så sällan som möjligt och vi ska undvika att salta i största möjligaste mån. Vi uppmanar alla grupper att bredhasa banorna efter träning, då får vi den slät utan att pistmaskinen behövs lika ofta.

Klubben skulle även verkligen behöva ett generationsskifte i liftgruppen och få nytt blod med fler som är intresserade av att få mecka lite med liften. Gärna med barn i U12 eller yngre. Maila dag.sjoqvist@syncron.com så berättar han mer om hur kul de har det i den gruppen.

 

Träna ihop på sportlovet

Om vi blickar framåt så planeras det träningar i Åre över sportlovet. Även i Funäs finns planer. Vi uppmanar er att använda Facebookgrupperna och slänga ut en förfrågan för att se om någon planerar att vara på den orten ni kommer att vara. Utöver möjlighet till banåkning så kan det vara en kul omväxling till syskon och familj att köra friåk med någon jämnårig från klubben några timmar. :)

 

Familjeläger i slutet av mars

Vi planerar även att få till ett till familjeläger i månadsskiftet mars och april. I Hamra som sist men i mer solsken och med mer snö. Inbjudan går ut inom kort.

 

Avslutar med att rikta ett stort tack till alla som är engagerade för att få till det för alla barns bästa. Snöläggare, kafeteria/liftpassare, tränare, materialansvariga, styrelseledamöter, pistörer, ungdomstränare, grillare, lägerfixare, liftansvariga och alla andra. Alla vi som vet med oss att vår ansträngning har kommit flera barn i klubben till nytta. Stort tack!

 

Nu kör vi på mot ljusare tider och innan vi hinner blinka är det vårskidåkning.

Lycka till på tävlingarna och träningarna!


Hälsningar
Styrelsen


Nyhetsarkiv
Klubbnytt - sept 20232023-09-15 19:34
Klubbnytt jan 20222022-01-28 13:16
Klubbnytt okt 20212021-11-02 18:53
Klubbnytt jan 20212021-01-08 18:50
Klubbnytt nov 20202020-11-08 17:47
Klubbnytt 2 -20182018-08-27 13:38
Klubbnytt 1 20182018-02-23 12:06
Klubbnytt 3 20172017-11-13 13:47
Klubbnytt 2 20172017-09-10 18:14
Klubbnytt 1 20172017-05-18 13:24
 
Sponsorer
Sociala media